Greenhouse Sthlm är en plats för en mer hållbar livsstil, med närhet till allt du behöver. En plats som gör skillnad på riktigt.

På västra Kungsholmen i Stockholm, ett stenkast från Stadshagens tunnelbanestation och nära både till stora grönområden och Mälaren, börjar ett nytt kvarter, Greenhouse Sthlm, ta form. En modell för ett modernt och hållbart stadsbyggande och ett gott liv.

För Greenhouse Sthlm är inte bara en plats att bo. Det är en plats för hela livet. En plats för livskvalitet, hälsa, bekvämlighet, vardag och fest. Här kommer 3000 människor att bo, arbeta och mötas. En liten stad i staden. Mycket av det du i vanliga fall skulle behöva lämna ditt kvarter för att göra kommer du att finna här, nära dig, och det du inte finner i kvarteret når du med en kort promenad. En plats för en mer hållbar livsstil.

Det är därför vi bygger med trä för att minska CO2-utsläppen, klär taken med solceller och skapar ökad biologisk mångfald med gröna gårdar som delas av alla som bor här, odlingslotter, biodlingar och hydroponisk odling.

Det är därför vi kommer att betala tillbaka den CO2 som vi inte kan undvika när vi bygger husen och som vi inte kan undvika när vi lever, bor och verkar i dem. Faktum är att på kort sikt, givet den CO2 som ligger lagrat i husens konstruktion och i träden på gårdarna, kommer de nya husen under flera generationer absorbera mer CO2 än de orsakar.

Det är därför lägenheterna är yteffektiva och utrustade med den mest avancerade och klimatsmarta tekniken för tvätt och mat. Det är därför det finns delade utrymmen och funktioner, både i kvarterets bostadsrättsföreningar och inom kvarteret där man använder resurserna så lite eller mycket man vill. Ett unikt sätt att öka värdet och funktionaliteten i boendet.

Det är därför vi välkomnar aktörer till kvarteret som har ett starkt engagemang när det gäller att driva frågor kring hållbarhet och den nödvändiga klimatomställningen.

Det är därför kvarteret kommer att ha en restaurang med hållbarhet i fokus – i stort som i smått - en fitness & poolanläggning med milsvid utsikt , bil- och cykelpool i garaget och ett café i markplan som erbjuder conciergeservice.

Och det är därför du faktiskt gör skillnad på riktigt om du skulle flytta hit. För hur vi bor har inte bara en avgörande inverkan på hur vi mår utan även hur vår planet mår.

Våra städer växer. Fler och fler människor skall leva i dem utan att klimatavtrycket får öka. Greenhouse Sthlm är ett steg på vägen mot ett smartare, mer bekvämt och hållbart sätt att leva och bo. Du köper en bostad, men egentligen får du ett helt kvarter på köpet. Vill du följa med oss på resan? I så fall ser vi fram mot att få önska dig välkommen hem.

Intresseanmälan

Genom att skicka intresseanmälan godkänner du att Greenhouse Sthlm sparar dina uppgifter enligt policy samt skicka vidare dom till samarbetspartners.

Tack för visat intresse! Du kommer nu att löpande få information från Greenhouse Sthlm.