Shape living for the better

2022.01.17

Välkommen till Greenhouse Sthlm!

Nu händer det! Nu är det äntligen dags för det första spadtaget för kvarteret Greenhouse Sthlm. Och dessutom lanserar vi nu den första bostadsetappen i kvarteret – Brf Gourmet – den 18 januari.

Men, tänker du kanske, hur kan det komma sig att Electrolux ställer sig bakom ett sådant här kvartersutvecklingsprojekt? Electrolux är ju ingen fastighets/bostadsutvecklare. Och det är ju helt rätt. Det här är ett kvartersutvecklingsprojekt som lever trots att det här inte är Electrolux kärnverksamhet (vilket också är anledningen till att vi har teamat upp med Archus AB som är ansvarig arkitekt och anlitad generalkonsult, som har just detta som sin kärnverksamhet). Men den här kvartersutvecklingen har något som Electrolux brinner starkt för – nämligen att göra vardagen lite bättre och lite mer hållbar för oss alla. Det är faktiskt tom så att det är vårt syfte: ”Shape living for the better”. Du kommer att märka hur detta går som en röd tråd genom hela kvartersutvecklingen när du surfar vidare här på hemsidan. 

Det här är en kvartersutveckling med ett brett hållbarhetsfokus. På riktigt. Och på vilket sätt kommer du att förstå när du läser vidare. Det är detaljerna som bygger helheten. Vi tror att vi med kunskap och medvetna beslut kan göra skillnad, och också att det är viktigt att utgå från de förutsättningar som vi har i just i vårt kvarter. Och, berättade vi att detta bostadsprojekt är en ett av de första bostadsprojekten i Sverige som kommer certifieras i enlighet med Swedish Green Building Council’s ramverk för klimatneutralt byggande – NollCO2?

Välkommen att följa vad vi gör här i Greenhouse Sthlm!