Intervju med köpare Daniel

2022.06.15

Nu har det snart gått ett halvår sedan vi lanserade Greenhouse Sthlms första bostadsetapp, brf Gourmet. Vi har sålt en hel del bostäder och en av de glada köparna är Daniel som berättar om varför han valde att köpa sitt nya hem här.

Hej Daniel,
Så kul att träffa dig! Berätta lite om dig själv.
– Jag heter Daniel Nyback, är 34 år och jobbar med inredning på Newport vid NK. Jag har bott i Stockholm den större delen av mitt vuxna liv och bor nu några kvarter bort från Greenhouse Sthlm.

Hur kommer det sig att du vill flytta?
– Jag vill flytta till Greenhouse Sthlm för att det verkar ha ett spännande koncept och är det första klimatkompenserade huset i Stockholm. Det är viktigt att tänka på miljön, framför allt med tanke på all global warming som pågår och vi måste göra något åt det. Jag börjar med att göra något själv genom att flytta hit. I Greenhouse Sthlm är det mindre påverkan på miljön och bara av att exempelvis förminska betonganvändningen ser jag som positivt. Även om det inte hade varit i mina kvarter som det nu är hade jag ändå kunnat tänka mig att flytta längre.

Sen är det också spännande med att det byggs om i Stadshagen. Det är en lite bortglömd del av innerstan som kommer bli som en ny stadsdel och det är smart investeringsmässigt att köpa tidigt i en sådan här pass stor omvandling av ett helt kvarter som det kommer att bli. Tror inte man kanske får vara med om det igen i city. Det är även kul att vara med om något nytt. Det finns inte så många liknande alternativ i stan, fortsätter Daniel.

Vad var det som gjorde att du föll för Greenhouse Sthlm?
Det innehåller så mycket! Till exempel alla faciliteter som pool, gym, odlingslotter och padelbana. Jag gillar också att ni har tänkt på alla kvadratmetrar som gör att man inte behöver bo så stort men ändå få tillgång till alla gemensamma ytor, såsom det extra köket och vardagsrummet som går att boka. Det är ett stort mervärde. Tänker att det är skönt att börja med middagen och loungehäng där och sedan avsluta uppe i lägenheten eller på takterrassen, säger Daniel med ett stort leende.

Vad ser du mest fram emot när du får flytta in?
Jag fick förmånen att kunna välja en lägenhet på taket. Så det ska bli spännande att se utsikten och uppleva känslan så högt upp. Det blir också fint att se den vackra allén som ska skapas och bli en ny paradgata i stan. Jag tycker att det är viktigt med att se alla detaljer vid köp av nyproduktion eftersom man inte ser vad som faktiskt kommer att finnas där på plats. Jag gjorde egen research på bland annat Stockholm Stad innan jag köpte, vilket gjorde att jag såg potentialen i projektet. Förhoppningsvis kommer jag även komma in tidigare till jobbet nu när tunnelbanan kommer ligga så nära huset, avslutar Daniel.

Tack Daniel, vi ser fram emot att välkomna dig till ditt nya hem när det är dags för inflyttning!